noor ostad
besmelah
کاربرمهمان خوش آمدید عضویت
English

پرسش و پاسخ | صفحه 8

۹۰
۱۰۱۶
پ

آیا حضرت مهدی همسر و فرزند دارند؟

43
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت استاد عزیز. سوال من از شما این که حضرت مهدی (عج) همسر و فرزند دارند شیوه زندگی آنها هم مثل آن حضرت است یعنی تا روز قیامت زنده هستند ؟ متشکرم.
زینب
تاریخ : ۰۲ اسفند ۱۳۸۶
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۰۷ اسفند ۱۳۸۶
بعضی از مورخین و تاریخ نویسان برآنند که حضرت مهدی(عج) عائله دارند و فرزند دارند. یک جاهایی را هم برای رشد فرزندانشان چون جابلقا و جابلسا و امثال آن تعیین نموده اند. اما حق آن است که بگوییم آن حضرت بلاتشبیه، بلاتشبیه مانند مرکز نورند. و نور در هر محیط و مکان باید بتابد. و اگر این نور متعلقاتی، وابستگی هایی داشته باشد، تبعا نور منکشفش به همه جا پرتو افکن نخواهد شد. و زیبا آن است، گفته شود آن حضرت با کیفیت عصمت و ولایت و شکوه و مکرمت ولایت پر است و همه مزایای عینی آن حضرت اتمامش در این نورانیت هاست نه در متعلقات. پس او عاری باید از هر تعلقی باشد تا فیض قدیسش به جهان و جهانیان نورانی تر و پربارتر بشود. این نظری است که بیان شد. اما اگر شما به واقع بخواهید این دید را در حتمش و یقینش پیاده کنید زیباتر آن است که از هر مرجع عالی مقامی که تقلید می کنید جویا شوید، تا نظر قدیس آن مرجع را بیابید.
پ

شب قدر

44
با سلام أیا وقوع شب قدر منحصر به یک شب می باشد, در این صورت مکان هایی که افق یکسانی ندارند جکونه خواهد بود؟ با تشکر
موسوی
تاریخ : ۰۱ اسفند ۱۳۸۶
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۰۷ اسفند ۱۳۸۶
یکی از مواردی که در مذهب زمانش تعیین نشده، موضوع شب قدر است که بعضی نیمه ماه شعبان، بعضی اول رمضان و بعضی نیمه رمضان و بعضی شبهای قدر رمضان و تعدادی دگر شبها را بیان نموده اند. و این خود امری است که مردم در هر حال با حضرت باری با زبان حال و مقال سخن بگویند. اما نحوه اینکه مثلا شب احیای نوزدهم و بیست و یکم در ایران با فلان ماه مطابقت دارد، در ترکیه با زمانی دگر، این مانند تکلیف عبادت است که آنکه در ترکیه هست در چه زمانی باید عبادت کند، و آنکه در ایران است در چه زمانی. تکلیف ها وابسته به زمانند و مکان هم تبعا مبین زمان خواهد بود. یعنی در فلان کشور ساعت 6 بعد ازظهر مغرب است. در فلان کشور 9 بعد از ظهر مغرب است. چنانیکه اوقات عوض می شوند، تکلیفها هم تابع اوقاتند. یا کشورهایی که با یکدگر تفاوت فاحش در ساعات دارند. مردم هر کشور عبادتشان تابع آن زمان است و آن مکان و عظمت شبهای قدر هم تابع زمان و مکانند.
پ

استخاره

45
آیا استخاره توسط هر کس می تواند گرفته شود یا توسط افراد خاص باید باشد؟
ناشناس
تاریخ : ۲۹ بهمن ۱۳۸۶
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۳۰ بهمن ۱۳۸۶
خیر، استخاره تا تخصص تفسیری از آیات قرآن نداشته باشد مطلوب حاصل نمی شود.
پ

تحقیق/تقلید در آموزه های اخلاقی

46
با عرض سلام خدمت استاد. قبل از اینکه سوالم را مطرح کنم خواهش می کنم جواب من را در همین هفته بدهید لطفا. آیا آموزه های اخلاقی محققانه باید پذیرفته شود یا مقلدانه؟
زینب
تاریخ : ۲۶ بهمن ۱۳۸۶
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۳۰ بهمن ۱۳۸۶
اگر مقلد باشید، حکم است، چنانیکه یک مقلد در عمل عبادی اش مانند نماز و روزه و امثال آن باید مقلد باشد. و اما امور اخلاقی ریشه ایی یعنی تحقیقی باید دریافت گردد یا از طریق عمل عامل باید دریافت گردد. پس به این نتیجه رسیدم که: اخلاق روش عالی انسانی است، این روش را باید با تحقیق یا با عمل دریافت نمود.
پ

ظهور امام زمان(عج)

47
استاد: چرا موضوع مهمی مثل ظهور امام زمان بطورشفاف در قرآن مجید تصریح نشده است؟
موسی از تهران
تاریخ : ۰۷ بهمن ۱۳۸۶
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۱۱ بهمن ۱۳۸۶
به چه دلیل بیان نمودید؟ چه دلیلی دارید که تشریح نشده. • در آغاز سوره بقره «الذین یومنون بالغیب» • در پایان 114سوره قرآن کریم «والعصر ان الانسان لفی خسر» • و دیگر«سبح لله» در آغاز و وسط و پایان قرآن کریم از مولانا حجه ابن الحسن(اروح العالمین له الفداء) تصریحا بیان شده ولی مفسرین با نحوی خاص تفسیر نموده اند. از همه مهمتر اگر قرار برآن می شد که حضرت را حضرت باری به نحوی خاص در متن قرآن معرفی می نمودند که عوام از مردم هم بیابند شهد جستجود در متن قرآن کم بهره می شد. باید گوهر همیشه پوشیده باشد. نه گوهر برملا باشد. شما نمی دانم که هستید، ولی به احتمالی یافته باشید دررهای اعلی قیم را در جلوی چشمان مردم نمی نهند بلکه آنها را در گنجینه هایی قطور و محکم پنهان می سازند تا صاحبش پیدا گردد. ولی در برابر کالایی که بها ندارد یا کم بهاست در برابر مردمک چشم مردم قرار دارد. از هر جهت خیر، بیانتان را ما نمی پذیریم که در قرآن کریم از آن حضرت نامی به میان علنا نیامده باشد. قرائن هست، کنایات هست، استعارات هست،‌ تشبیهات هست و پنهانی گفته ها هم هست. روی همان حکمتی که بیان شد.
پ

عنوان مذهب تشیع

48
ما به چه کسی مذهبی می گوییم؟
نرگس امیری
تاریخ : ۰۱ دى ۱۳۸۶
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۰۵ دى ۱۳۸۶
هر کس که آیین تشیع و دوازده امامی و 14 معصوم را پذیرا باشد یعنی آیین مذهب جعفری را از روایات ائمه معصومین یا مستقیماً یا غیر مستقیم بهره گیری کرده باشد. چنین کسی عنوان مذهب تشیع دارد.
|<< << < ... 3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  ... > >> >>|

سوالات خود را بپرسید

سایت اینترنتی فیلسوف متاله استاد سید علی موسوی پاسخگوی پرسشهای فلسفی، حکمی و عرفانی شما می باشد.

توجه: در مورد سوالهای احکام، جهت اطلاع از آخرین استفتائات با دفتر مرجع تقلید خود در تماس باشید.