noor ostad
besmelah
کاربرمهمان خوش آمدید عضویت
English

پرسش و پاسخ | صفحه 11

۹۰
۱۰۱۶
پ

لعن و نفرین در زیارت عاشورا

61
در دین ما سفارش شده که لعن و نفرین نکنیم شبهه من در این است که لعن نفرینی که در زیارت عاشورا می کنیم آیا به خودمان بر می گردد؟متشکر از شما
علی از اصفهان
تاریخ : ۰۹ فروردين ۱۳۸۶
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۱۱ فروردين ۱۳۸۶
بهتر است این سوال را از مرجعِ عالی مقام یعنی از مجتهدی که تقلید می نمایید، بپرسید تا جواب کافی را به شما بدهند.
پ

ظهور امام زمان

62
با عرض سلام خدمت فیلسوف متأله حضرت استاد موسوی ضمن عرض تشکر از شما و صحابه درسیتان و ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت امام حسن عسگری(ع)از شما تقاضا دارم که در صورت امکان به سؤالات من پاسخ دهید:1.وظیفه من برای ظهور و فرج امام زمان (عج)چیست آیا از نظر روحی و معنوی هم انسانها باید خود را آماده فرج کنند.چگونه؟ 2.من شنیدم آقا حجة ابن الحسن(عج)زمانی ظهورمی نمایند که ظلم همه دنیا را بگیرد آیا این درست است و اگر اینگونه است امر به معروف و نهی از منکر چه می شود؟
هاجر تاج از صحابه کلاس های شنبه
تاریخ : ۰۸ فروردين ۱۳۸۶
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۱۱ فروردين ۱۳۸۶
جواب از سوال اول: این بحث از خیلی زمان، در بین علمای تشیع جاری است که بعضی از آن بزرگان در شب های جمعه، نوعی خویش را آماده می ساختند که فردا در حضور شریفش باشند. آیا این امر بر همه لازم است؟ خیر. این امر، امر خاصی بوده و هست. اما در روایات مذهب به انتظار حضرتش یعنی مولانا حجه ابن الحسن (اروح العالمین له الفداء) کشیدن جز کارهای مقدسی است. جواب از سوال دوم: این قیل و قال است، که حضرتش کی ظهور خواهند نمود؟ • بعضی از بزرگان معتقدند که همان که شما گفتید، • و بعضی معتقدند که تکنیک ها به حد تمام ولی دلها ناآرام، او باید بیاید تا دلها را آرامش بدهد. • و بسیاری برآنند که قیام حضرت، وابسته به امر الهی است و این امر الهی را جز حضرت حق دیگری نداند و ما نمی توانیم علل اش را بیابیم. بهتر آن است در انتظار فرمان حق باشیم تا آرامش های روحانی حاصل شود.
پ

علت نقص در خلقت

63
با عرض سلام و تبریک سال نو لطفا به سؤالهای زیر پاسخ دهید1.اینکه آدمی زشت یا زیبا آفریده می شود یا اینکه فردی ناقص بدنیا می آید را چگونه از باب عدل خدا می توان توضیح داد؟ 2.چرا من در خانواده ای قرار گرفتم که انتخاب من نبوده است مگر انسان قدرت اختیار ندارد؟
ع.ب. از مشهد
تاریخ : ۰۸ فروردين ۱۳۸۶
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۱۱ فروردين ۱۳۸۶
جواب از اول: در صورت تمایل به پرسش شماره50  ازمبحث معاد زیرگروه فلسفی  در پاسخ به خانم زهرا شمسعلی مراجعه شود که مفصلا توضیح داده شده است. یکی از صفات حضرت باری عدل اوست. اما نقص اعضای تن انسان در بدو تولد، ربطی به حضرت اله ندارد. ارتباطش به نحوه عشق بابا به مادر، یا بلعکس، نحوه برخورد اسپرم و اوول از پدر به مادر، نحوه دوران بارداری مادر، و نحوه آرامش یا خشم مادر در دوران بارداری، و ده ها عامل دیگر که از سوی غذا و طعام پدر و مادر، یا نحوه آرامش و خشم والدین، یا کیفیت برخورد هنگام آمیزش خواهد بود. پس در صورتیکه طفلی ناقص، یا از دید فکر عقب مانده، یا عکسش در اوج زیرکی هست، همه اینها وابسته 1) به صفای والدین یا خشم والدین و ناامنی فکری آنها است 2) وابسته به آغاز بارداری مادر 3) وابسته به آرامش یا خشم مادر و دیگر رویدادها. پس ارتباط به حضرت باری ندارد، حضرت باری فرمان قدرت را صادر برای موجودها نموده اند، نه کیفیت اندازه ها. اندازه ها از همانهایی است که نام برده شد. ******************************** جواب از دوم: جای این پرسش نیست، چرا ندارد، هر کسی باید طبق قانون فرمان آفرینش از مادر متولد گردد و تولد او یعنی خاندان او. این مشکل نیست در چه خانواده ای متولد گردد. اگر آن خانواده تا ابد منع او را از کمال و زیبایی نمایند اشکال حاصل، و اگر راه برای او باز باشد برای کمال و برای شوق به حقیقت ها و رسیدن به مبانی عالیِ انسانی چه فرقی دارد در کدام خانواده است و حال اینکه روال اجتماع در بخش دوم پیاده می شود نه در بخش اول. یعنی هر انسان از بلوغ اش به بعد خود مختار است که راه صحیح را بگزیند یا غیر صحیح را.
پ

شیعه جعفری

64
چرا به ما شیعه جعفری می گویند؟
هاجر تاج از صحابه کلاس های شنبه
تاریخ : ۲۷ اسفند ۱۳۸۵
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۰۳ فروردين ۱۳۸۶
اینکه امامیه را شیعه جعفریه نامند، چون آیین تشیع از پیامبر اسلام(ص) بوده، از امامان قبل از حضرت باقر(ص) هم بوده ولی در دورانِ زندگی حضرت باقر(ع)، و فرزند بزرگوارشان حضرت جعفربن محمد صادق(ع) مکتبی وسیع و پربار در مدینه الرسول در مسجدالنبی این دو بزرگوار یعنی حضرت جعفر(ع) و پدرشان حضرت باقر(ع) بنا نهادند و شاگردان متعدد در صنوف مختلف یعنی آهنگر، نجار، کشاورز، تاجر، کارگر و ده ها نوع دگر به دروس حضرت امام جعفر صادق(ع) و امام محمد باقر(ع) حاضر می شدند، و بیانات این دو بزرگوار را بعضی می شنیدند و بعضی می نوشتند، به ولایات خویش رفتن و، منتشر نمودند. هم اکنون روایات عبادی ما مانند عظمت و شکوه دین، عظمت و شکوه ولایت، عظمت و شکوه عصمت، عظمت و شکوه نبوت، وبسیاری از موارد توحیدی و نیز امور عملیِ عبادی مانند روایات صلوه و نماز و روایات روزه و امثال آن، همه و همه از بیان امام جعفر صادق(ع) و پدر نازنین شان حضرت باقر(ع) نقل شده، از این جهت آنهایی که عقیده امامیه را قبول دارند، پیروان جعفر یا پیروان باقر یا به دیگر عبارت پیروان باقرین یا جعفرین نامند.
پ

ولادت حضرت فاطمه(س)

65
زمان ولادت حضرت فاطمه(س) سن پیامبر و خدیجه چقدر بوده و چطور خدیجه در سن بالای 50 سال حامله شد؟
امیر
تاریخ : ۱۸ اسفند ۱۳۸۵
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۲۶ اسفند ۱۳۸۵
جواب از سوالتان این است که خدیجه، بعضی برآنند در 24 سالگی، بعضی برآنند در 28 سالگی، بعضی برآنند در 30 سالگی و بعضی برآنند در 32 سالگی با حضرت رسول ازدواج کردند. با این مقدمات جای اشکال در زادن ولد به نظر نمی آید.
پ

میلاد معصوم

66
باسلام خدمت حضرت استاد دکتر سید علی موسوی سوالی از حضورشان داشتم در تفسیر سوره انفال در جایی درمورد میلاد رسول اکرم فرمودید وقتی معصوم به دنیا می آید نباید ظلم در جهان باشد از این منظر درمورد میلاد برخی امامان ما که در دوران ظلم به دنیا آمدند چگونه می توان پاسخ داد. با تشکر.
میرعابدینی از صحابه کلاس های شنبه
تاریخ : ۰۶ اسفند ۱۳۸۵
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۱۰ اسفند ۱۳۸۵
جواب از میلاد عصمت: آری، در چندین منابع از آن جمله، در علل الشرایع و چندین منابع دیگر از آن جمله مسعودی در مروج الذهب اش و تعدادی دگر، اینگونه بیان نموده اند که هنگام میلاد معصوم جهان باید آرام باشد نه ظلم نابود. اگر چنین کلمه ای را مشاهده نمودید در آن جایگاه به احتمالی مفهوم اش یا مصداقش به ترتیب بیان نشده. آری، هدف از اینکه حضرت رسول، 40 شب و روز به ایامِ انعقاد جلوة فاطمه(س)، با همسرش خدیجه فاصله گرفت، همین است که در این چهل ایام باید زمین، آسمان، هوا و حرکت و نور در حد تعادل باشند، یعنی متجاوز نباشد، نه ظالم نباشد. احتمالاً از تجاوز ظلم را یافته اند. چون قرار بر آن است که کونِ عدالت، یعنی هستی عدالت از مادر متولد گردد ظرفِ زمان هم باید آنگونه باشد. این بیانی است. تا چه حد این بیان قابل پذیرش باشد، اینجانب این نظر را سخت توجه دارم.
|<< << < ... 6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  >

سوالات خود را بپرسید

سایت اینترنتی فیلسوف متاله استاد سید علی موسوی پاسخگوی پرسشهای فلسفی، حکمی و عرفانی شما می باشد.

توجه: در مورد سوالهای احکام، جهت اطلاع از آخرین استفتائات با دفتر مرجع تقلید خود در تماس باشید.