noor ostad
besmelah
کاربرمهمان خوش آمدید عضویت
English

پرسش و پاسخ | صفحه 10

۹۰
۱۰۱۶
پ

شکوه حضرت فاطمه (س)

55
با سلام وخسته نباشید من دانشجوی رشته ژنتیک هستم و از شاگردان خانم گرمابدری که در مورد شکوه فاطمه (س) از شما استاد فرزانه سوال داشتم.1)می خواستم بدونم که: فاطمه(س) چگونه به فرزندانش مفهوم حیات و رمز و راز زندگی را آموخت که در روز عاشورا حسین آنگونه کرد و زینب این چنین و سؤال بعدی اینکه برای درک عظمت فاطمه (س) در این دنیا چه باید کرد؟ با سپاس فراوان از شما
فاطمه
تاریخ : ۱۷ خرداد ۱۳۸۶
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۰۶ تير ۱۳۸۶
«موقتاً از سفر به حضر شدیم» توجه داشته باشید که عصمت و ولایت هر دو دریای بیکرانند. شکوه دریا را چشمه نمی تواند ببلعد یا بیابد. شکوه دریا را قُلزَم یا قُلزُم های دریا می یابند. یعنی زلالیت این دریا را قرین اش دریای دگر است و اگر دریای دگر تیره باشد نمی تواند به زلالیت دریای آغازین شود. پس عصمت اللهی فاطمه (علیها السلام) بلاتشبیه همانند دریایی است بیکران و زلال که از تبعات این دریا هم دریای امامت که امام حسن و امام حسین تا مولانا حجه ابن الحسن (ارواح العالمین له الفداء) باشد، پدید آمده. و از این دریای عصمت، عصمت و صبر دیگری؛ یعنی صبر دریا، طراوت دریاست. صبر دریا، نم و رطوبت دریاست. زینب را و کلثوم را این دریای عصمت به شکوه، شکوه داد. نه اینکه او با لفظ از حسن و حسین و زیبنب اش به ابراز شکوه آید. و چون آنان یعنی امامان معصوم و کبری و صغرایی زینب در قرین این شکوه بودند، به شکوه رفتند. اگر توجه کنید ما با این بیان شیرینی ها و لطافت های عصمت فاطمه را هم به شما تذکر دادیم.
پ

خیرات

56
آیا نمازها یا دعاها و خیراتی و یا زیارتهای حج و غیره که فرزندان یا اطرافیان مرحوم برای وی انجام می دهند چگونه است؟ برای شما از پروردگار منان سلامتی و طول عمر خواهان هستم و از لطف شما سپاسگزارم
ش
تاریخ : ۰۹ خرداد ۱۳۸۶
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۲۴ خرداد ۱۳۸۶
و اما خیرات و مَبَّرات، این یک بحث فوق العاده پیچیده است. از نظر مذهب، احادیث فراوانی است که خیرات بازماندگان به روان آنها اثر می گذارد، ولی: • 1)چگونه؟ • 2)با چه وضعی؟ • 3)آیا این خیرات در لباس ماده به او برمی گردند؟ یا در لباس فوق ماده (که همان جهان تجرد باشد)؟ • 4)و نحوه رسیدن به او نیز چگونه خواهد بود؟ • 5)آیا بازمانده اش یکبار که خیرات نمود، همان یکبار بر می گردد(همانگونه که گفته شد)؟ یا این به چهره تکثر تجسم پیدا می نماید؟ • 6) و آیا اینکه گویند بازمانده او اگر یک آیه از قرآن کریم را تلاوت نماید، روح او یعنی آن در گذشته اش اگر در عذاب باشد، نجات پیدا می کند؟ باز این نجات چگونه است و این نجات موقت است یا دائم است؟ • 7) آیا توجه او به عالم ناسوت در عینی که هست، چگونه هست؟ اینها از مباحث پیچیده و مهم لابلای آیه های قرآن و مبانی حدیث اهل بیت عصمت و طهارت است. اگر بخواهید به این مبانی خوب آگاهی یابید بهتر آن است که اگر سنخیت از آن شما باشد، به رساله های معاد ما(محقق و فیلسوف متاله حضرت استاد موسوی) مراجعه بفرمایید، منتهی با شرائطش.
پ

فلسفه 124 هزار پیامبر

57
(فلسفه 124000 پیام آور)
مهسا از تهران
تاریخ : ۰۹ خرداد ۱۳۸۶
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۲۸ خرداد ۱۳۸۶
این پرسش در سایت خیلی کاربرد ندارد. ولی شما با فلسفه اش چکار دارید؟ آیا معتقدید که پیامبر لازم است، یا معتقد نیستید؟ اگر معتقد نیستید، ما را با شما سخنی نیست. اگر معتقد هستید که یقیناً پیامبر وجودش ضرور است، این تعداد 124000 پیامبر را همان روایاتی که گفته اند، پیامبر وجودش ضرور است، تعریف کرده اند. دیگر ما ضرور نیست، درباره آن زیاد کاوش کنیم. بلی، تعداد سی و چند تن از پیامبران معظم، نامشان در قرآن مجید ذکر شده، و بعضی از آنها نبی اند، یعنی کتاب ندارند. و بعضی از آنان رسولند، که کتاب دارند. و بعضی از آنها اولی العزم بوده و هستند که کتابهای آنها جهانی است. از این جهت حضرت عقل کل محمد مصطفی (صلی ا... علیه و آله) که او جزء پیامبران اولی العزم و صاحب اختیار است و کتاب او که قرآن کریم باشد، تا ابد حکمش جاری در سینه بشریت خواهد بود و پیامبران دیگر هم در جای خودشان هم مقام داشتند و هم عظمت داشتند. و بهتر این بود که ایشان(سوال کننده) می پرسیدند، چگونه 124000 پیامبر را بتوانیم در زمان تطبیق بدهیم تا من(محقق و فیلسوف متاله حضرت استاد موسوی) جواب به ایشان بدهیم.
پ

آیا پیامبران نفرین می کنند؟

58
باعرض سلام: استاد پاسخم را دریافت کردم. متشکرم که این قدر با حوصله راهنماییم کردید. پاسخ شما به نظرم خیلی قابل تامل بود و بطنهای زیادی داشت. آنطور که با جستجو در خودم یافتم و امتحان کردم مهمترین چیز ترک انانیت و تعین بود. اگر بتوانم در هر لحظه به جای آنکه به یاد خودم باشم خداوند در قلبم حضور داشته باشد آنگاه شاید بتوان آنچه که یافتم را حفظ کنم.1-آیا این درست است؟نکته دیگری که در پاسخ شما توجهم را جلب کرد آن است که: 2-آیا پیامبران الهی نیز نفرین می کردند؟
نرگس
تاریخ : ۲۰ ارديبهشت ۱۳۸۶
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۲۴ ارديبهشت ۱۳۸۶
آری، همان ترک تعین و خودیابی و در خود و برای خود بودن، معظم ترین تاریکی هایی است که در کمین روشنایی های انسان نهفته اند. و یافت حضرتعالی درست است و حق همین است. و اما پیامبران الهی، چون وجودشان واسطه رحمت خلق و خالق است، و آنچه واسطه خلق و خالق باشند(باشد) باید از هر نقصی و هر کاستی در امان باشد و فلسفه نفرین نقصی است که در نهاد انسان نفرین گرا نهفته است. و هرآنگاه که مُقدِم بر نفرینِ شیء یا کسی بشود، در حقیقت می خواهد جبران نواقص درونی خویش را به مرحله عمل برساند. و پیامبران چون ناب و کاملند، با این فلسفه نفرین نکردند. آیا حق نفرین هم نداشتند؟ این بحثی است که بعضی از محققان اثبات حق نفرین برای پیامبر نموده اند. اما خودمان (محقق و فیلسوف متاله حضرت استاد موسوی) بیانمان این است: ما از آن گروهی هستیم که نمی توانیم پذیرا گردیم که ناب مشوب به ناقص باشد. و چون او یعنی پیامبر الهی در ناب سیر دارد، و جان مطلب آن است که با مقدمات ذکر شده نفرین نمی نماید.
پ

شفاعت

59
دو سوال از محضر استاد دارم: 1 آیات زیادی در قرآن کریم هست که خداوند شفاعت هیچکس را در قیامت نمی پذیرد لطفا توضیح بفرمایید. 2- آیا جناب عالی فریضه امر به معروف و نهی از منکر را در خصوص دولت جمهوری اسلامی انجام می فرمایید چگونه؟ با تشکر فراوان از محضر استاد.
سیده از تهران
تاریخ : ۱۶ فروردين ۱۳۸۶
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۱۷ فروردين ۱۳۸۶
اینکه گفتید آیات فراوان است، ما قبول داریم که شفاعتها باید از سوی حضرت اله باشد، ولی اول رسول ا...، دوم فاطمه، اینها مأذون اند، اینها اجازه از سوی حضرت اله دارند که به شفاعت بپردازند. و شفاعت هم به یقین خواهند نمود و جای تردید نیست. و عقیده امامیه همین است. و بهتر آن است که شما به کتب مذهب که معتقدات دینی شما را محکم می سازد، مطالعه بفرمایید. امر به معروف در هر حال شایسته است و زیباترین کارهای مذهبی امر به معروف و نهی از منکر است.
پ

سن حضرت فاطمه هنگام فوت پیامبر

60
با عرض سلام و تشکر از زحمت شما. سوال من این است که حضرت فاطمه علیها سلام در زمان فوت پیامبر اکرم (ص) چند سال داشتند؟ چون چندین بار شنیده ام ایشان 18 سال داشتند اما با حساب درست در نمی آید.
عباس
تاریخ : ۱۵ فروردين ۱۳۸۶
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۱۷ فروردين ۱۳۸۶
در جواب شما، مطلب از این قرار است که حضرت فاطمه (علیها السلام)، رحلتشان را باید مقیاس قرار دهیم نه تولدشان را. بعضی برآنند که حضرتش 18 ساله بوده، رحلت فرمودند، بعضی از مورخین برآنند 22 ساله بوده، رحلت فرمودند. و بعضی تا 27 سال گفته اند. ولی آن روایت و خبرِ 22 سال، در منابعِ مذهبی و علمایی که شرح زندگی آن بزرگ بانوی اسلام را نگاشته اند، فراوان تر دیده می شود. در صورتی که 22 سال، را قیاس کنیم، 75 یا 95 روز، منها شود، عمر مبارک ایشان بعد رسول ا...، آن بوده است.
|<< << < ... 5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  > >> >>|

سوالات خود را بپرسید

سایت اینترنتی فیلسوف متاله استاد سید علی موسوی پاسخگوی پرسشهای فلسفی، حکمی و عرفانی شما می باشد.

توجه: در مورد سوالهای احکام، جهت اطلاع از آخرین استفتائات با دفتر مرجع تقلید خود در تماس باشید.