noor ostad
besmelah
کاربرمهمان خوش آمدید عضویت
English

پرسش و پاسخ | صفحه 161

۱۰۱۶
پ

اسماء خمس بر بدنه کشتی نوح

961
زمان نشتن کشتی حضرت نوح ایشان نام ائمه را روی بدنه کشتی نوشته اند. من این مطلب را شنیده ام اگر صحت دارد لطفا جزئیات آن را بیان کنید.
ندا دنیادیده
تاریخ : ۰۵ شهريور ۱۳۸۵
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۰۸ شهريور ۱۳۸۵
آری حضرت نوح آنگاه که وفارالتنور را یافت، یعنی همسر نوح نبی درتنور نان می پخت، آنگاه است که آثار قدرت حق نه آثار خشم حق نمودار گردید و باید آثار حق نمودار گردد. و فارالتنور یعنی جوشش آب از درون آتش، این را همسرش به او خبر داد. آنگاه حضرت نوح با این که از پیامبران اولوالعزم است عظمت قدرت حق از شکوه نبوت او قوی تر شد و به لرزش افتاد. چه کند با این صحنه؟ خطاب آمد. (خطابش با چه نحوی بوده بماند). هرآنگاه که به وحشت از نابودی کشتی یا سرنشینانش گردید، این اسامی را با زبان هیلیایی که زبان رسمی نوح بوده است بخواند. «حمد، علی، فاطمه، حسن و حسین» و هرگاه که نوح با آن مقدماتش به لرزه می آمد، یا به وحشت می افتاد، این اسامی را که با همان زبان هیلیایی مفهوم رسول و علی و فاطمه و حسن و حسین و مفاهیم امامان معصوم باشند، قرائت می کرد، کشتی از تلاطم می ماند. تا به کوه جودی رسیدند. کوه جودی در نواحی کربلا و نجف هست. قرار است که سرنیشینان کشتی که طی مقدماتی مذکر و مونث از هر گروه و نوعش بودند، پیاده شوند. به وحشت افتاده بودند چه بکنند و کجا بروند و چگونه زیست کنند؟ خطاب آمد این اسامی را بر زبان همگان برانند، تا هر کس آنچه سهمش هست، دریابد. و همگان با زبان خواندند. چهارپایان به سوی گیاهان، پرندگان به سوی سبزه ها، انسان به سوی وادی ها روان گشتند، تا به سیر زندگی خویش ادامه دهند و اولین سیر بشر به قله کوه جودی بود و در قله کوه برقشی را یافتند و در آن برقش همگان خیره شدند، به نزدیک آن شیء نورانی رفتند، دریافتند بر لوحی نوشته است: «النجاة فی اسماء خمس» با چند زبان، از آن جمله زبان هیلیایی. و حضرت نوح و سرنشینان کشتی دریافتند که به قدرت حضرت اله، نجات این جهان و آن جهان از اسامی خمس است لذا: «قال رسول ا...: انا نقطه النبوه و علی نقطه الولایه» یعنی از ما دو همه عامل به فرمان حق شکل می گیرند، با ارتباط عصمت.
پ

میم در کلمه مقدس اللهم چه معنا دارد؟

962
باعرض سلام خدمت استاد محترم بعد از اینکه تفسیر آیه 26سوره ی آل عمران را مطالعه کردم‏‏ دوست دارم چیزهای بیشتری درباره ی کلمه ی مقدس اللهم بدانم.اگر ممکن است درباره ی میم مقدس آن بیشتر من را آگاه بفرمایید. دانشجوی خانم گرمابدری مژده طالب
مژده طالب از دانشجویان خانم گرمابدری
تاریخ : ۰۴ شهريور ۱۳۸۵
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۰۶ شهريور ۱۳۸۵
با تشکر از عنایتتان، «اللهم» از دو مقوله بحث می شود. گاهی ترکیب آن که از چه کلماتی ترکیب شد. و گاهی از نظر مبانی آنکه در اکثر اقدام های مذهب از «اللهم» استفاده میگردد، مثلا وقتی می خواهیم از امام معصوم یاد ببرید، «اللهم» در آنجا حاکم است «اللهم صل و سلم...» و گاهی می خواهند از رسول اکرم یاد ببرند، «اللهم» آورده می شود. اما نه همیشه، گاهی اوقات. اینها جهانی است که پوشیده است، هم بر متکلم و هم بر مخاطب. پس بهتر این است که هرگاه حضوری توانستید بیابید و ما در تهران باشیم، شاید به بعضی از نکات دیگر توجه گردد. ولی اصل مطلب همین است که گفته شد.
پ

خدا کیست؟

963
در پاسخ به این سوال که نشانه خدا چیست می گوییم کعبه، حال در پاسخ به این سوال که خدا کیست و بخواهیم آن را تعریف کنیم باید چه بگوییم؟
اکرم سیاحتی
تاریخ : ۰۴ شهريور ۱۳۸۵
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۰۶ شهريور ۱۳۸۵
آری کعبه یکی از نشانه های بارز حق است ولی نشانه های دیگری هم هستند. همه چیز عالم نشانه اوست. ذره ذره های عالم نشانه اوست، نیز کعبه یکی از نشانه های بارز اوست، نه مطلق نشانه. کیهان و زمین نشانه اوست، کهکشانها، تنفس نشانه اوست. اینکه شما قلم تان روی کاغذ قرار گرفته این فیض اوست. همه عالم نشانه اوست و درهمه نشانه ها او هست. و در همه نشانه ها خود حاضر است، پس او هست و در همه جا هست.
پ

علم اشراق

964
تعریف علم اشراغ ؟
سمیرا علی بخشی
تاریخ : ۰۳ شهريور ۱۳۸۵
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۰۶ شهريور ۱۳۸۵
توجه داشته باشید که، اشراق با قاف است نه با غین!! تعریف علم اشراق که یکی از مباحث مهم جهان فلسفه است، توان آن در سایت نیست. چون مدتها زمان لازم و صفحاتی را در بر خواهد گرفت. اما اگر نام اشراق را بخواهید، مکتب اشراق شصت و اندی سال قبل از میلاد جان گرفت. و در مکتب اشراق چهره استاد که نمودار می شد، بعضی از شاگردان که شایسته بودند آنچه در خاطره اش می گذشت، می یافتند. اما اینها ناتمام و ناقص. باید مفصلا بحث شود و اگر بخواهید به تفصیل این بپردازید، بهتر آن است که به سوی فلسفه و حکمتی که ما تدریس می کنیم، توجه کنید تا ارائه طریق بشوید.
پ

تناسخ

965
عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما اسناد بزرگوار دارم مطالب زیبا و پر محتوای شما را مطالعه کردم و سوالی برایم پیش آمد که میخواهم از محضر جنابعالی بپرسم و آن این است آیا معتقدین به نظریه تناسخ اعتقادی به وجود خداوند تبارک و تعالی دارند؟
عسل متشرعی
تاریخ : ۰۳ شهريور ۱۳۸۵
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۰۶ شهريور ۱۳۸۵
خانم عسل متشرعی از اینکه این همه بزرگواری فرمودید، ما هم از حضرت شما سپاس داریم. بلی آنهایی که قائل تناسخ اند: 1- اپیکوری ها هستند که اینها گروهی قبل از میلاد و گروهی بعد از میلاد و بعضی راسل را هم جز تناسخی ها می دانند یا فیثاغورث و بعضی از طرفداران مکتب مشاء و امثال آن، آری؛ اینها به وجود خدای یگانه معتقدند ولی به برهان ثبوتی یا اثباتی نرسیده اند، به احتمالی از گذر اشراق دل به حضرت حق راه یافته اند. از هر جهت آری، کسانی که قائل به تناسخ هستند، اینها اکثرا موحد هستند.
پ

نزدیکی خدا به انسان

966
استاد موسوی خداوند تا چه حد خودشون را حتی به آدمی خیلی گنهکار هست نزدیک می کنه و راهنمایی می کند فرد یا شخص را؟
زهرا شربتی
تاریخ : ۲۴ مرداد ۱۳۸۵
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۲۹ مرداد ۱۳۸۵
خانم فاطمه زهرا شربتی: از اینکه به این جمله توجه کردید، موفق باشید. مطلب شما، شاید معکوس بیان شده باشد. حضرت حق در همه جا هست. در زمین هست، در آسمان هست، در راست هست، در چپ هست، در چشم هست، در زبان هست، در گوش و قلب و جریان خون و ذره ذره های ارگانیزم تن هست و وجود دارد. این انسان است که چه کند، به او نزدیک گردد، نه او به انسان نزدیک! خیر، باید اگر بخواهید به حق، به بهترین وجه نزدیک شوید، به شرایط مذهبی تشیع، مبانی قرآن، مبانی اخلاق، مبانی علمی، مبانی عبادی بکوشید. و این در زمانی که بخواهید به او نزدیک شوید. اما اگر بخواهید در این نزدیک شدن در فضیلت های عالیه باشید، آن هم روشش و راهش، دریافت حکت الهیه است از طریق درسی.

سوالات خود را بپرسید

سایت اینترنتی فیلسوف متاله استاد سید علی موسوی پاسخگوی پرسشهای فلسفی، حکمی و عرفانی شما می باشد.

توجه: در مورد سوالهای احکام، جهت اطلاع از آخرین استفتائات با دفتر مرجع تقلید خود در تماس باشید.