noor ostad
besmelah
کاربرمهمان خوش آمدید عضویت
English

پرسش و پاسخ | صفحه 160

۱۰۱۶
پ

امید

955
سلام شما امید را چه معنی می کنید و به نظر شما می توان به چه چیزهایی در زندگی امید داشت. متشکرم
مریم ر
تاریخ : ۱۷ شهريور ۱۳۸۵
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۲۰ شهريور ۱۳۸۵
از اینکه باز هم عنایت فرمودید، متشکر. ولی قانون علم یا اخلاق به این مطلب مقر است، که اگر کسی مطالبی راچه علمی یا اخلاقی، دریافت نمود، حداقل برای زنده بودن آن علم، به یاد دهنده، یادگرفته تذکری می دهد، ولی ما نفمیدیم حضرتعالی جواب قبلی را گرفتید یا نه؟ اگر نگرفتید باید می فرمودید، جواب قبلی گرفته نشده و اگر گرفتید، حداقل ما را آگاه می نمودید که تشنه این مطلب بودید یا نبودید. چون تشنگان انند که هر آنگاه آب بنوشند، سپاسی از نوشیدن آن آب دادند. هرگاه ما یافتیم شما تشنه هستید، انشاءا... اگر توفیقی شد، به جواب سوالتان اقدام خواهیم نمود.
پ

فضیلت سوره اعراف

956
آیه56و53 سوره اعراف چرا به نام سخره معروف است و ظاهر این آیه در بسیاری از آیه ها وجود دارد چه فضیلتی دارد و چگونه به جان آیه کسی می تواند پی برد؟ آیه 28 سوره فتح بزرگترین آیه در قرآن است با توجه به معنی آن نمی دانم در او چه فضیلتی دارد که در روایتی خواندم از مولایمان امام علی علیه السلام فرمودند خواندن آن پس از هرفریضه بسیار فضیلت دارد اگر چنانچه امکان دارد روح آیات28 فتح و آیه سخره را برایم توضیح دهید؟ متشکر از لطف شما بسیار سپاس گذارم
ش ش
تاریخ : ۱۵ شهريور ۱۳۸۵
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۲۲ شهريور ۱۳۸۵
این بحث مفصلی است، در سایت جایش نیست، اگر شما میل دارید عالی بیابید، ما حضورا ببینیم شما را، تا در زمینه هایی که این موضوع را تعریف مفصل می کند، ارائه الطریق کنیم.
پ

تبریک عید مبعث

957
خدمت استاد و محقق گرامی سلام علیکم عید بزرگ بعثت رسول الله را خدمت شما دانشمند فرزانه و شاگردان شما تبریک می گوییم و سلامتی و طول عمر شما دانشمند گرامی وکلیه دانشمندان اسلام و همچنین شاگردان شما را از پیشگاه رسول اکرم آرزو می نماییم اینجانب شهربانو شعیری به نمایندگی از طرف خانم های ایوانکی که از علم شما در محضر خانم فاطمه رضی زاده بهره می گیرند عید سعید مبعث را خدمت شما تبریک می گوییم لازم می دانم از فرصت استفاده نموده از زحمت های خانم فاطمه رضی زاده تحمل می نمایند جهت آموزش ما کمال تشکر را نموده و بقای شما و موفقعیت شما و چنین شاگردان دلسوز را از خدای بزرگ آرزو نماییم.
شهربانو شعیری
تاریخ : ۰۸ شهريور ۱۳۸۵
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۱۲ شهريور ۱۳۸۵
خانم شهربانو شعیری فاضل ارجمند. از اینکه همه احساسات و بروز واقعیتهای درونی خویش و همچنین فاضل خانم رضی زاده و هم کلاسی های خویش را در ایوانکی به صحابه درسی ما و اینجانب ابراز فرمودید، من از سوی همه صحابه درسی و خودم از حضرتعالی و خانم رضی زاده که حقا شخص ایشان در حد خویش محقق و فاضل اند و نیز همکلاسی های محبوب شما داریم و انشاءا... همه تان با نیت های مخلص به سوی فلسفه و حکمت و عرفان و حقیقت با سرعتی هر چه بیشتر بوسیله خانم رضی زاده و امثال رهسپار باشید و توفیق همه تان را از رسول ا... و امام زمان و سایر معصومین درخواست داریم. قابل تذکر است، شاید اشتباه شده باشد، «رضی زاده» با ضاد است.
پ

راه نزدیک شدن به خدا

958
باعرض سلام خدمت استادارجمند آقای موسوی من دانشجو ترم آخرفوق لیسانس منابع طبیعی از دانشگاه آزادهستم قبلاً سؤالاتی ازحضورتان پرسیدم و موردعنایت شما نیز قرارگرفته ام جناب آقای موسوی بعداز17 الی18 سال درس خواندن هنوزحس می کنم گمشده ای دارم که پیدایش نکردم هر روز و همیشه دنبالش می گردم و می گشتم تا اینکه باشما وعقایدشماآشناشدم آنطورکه شما دین و خدا را به بندگانش معرفی می کنید لااقل مراشیفته بیاناتتان کردیدمن خدا را خیلی دوست دارم ولی راه نزدیک شدن به او را نمی دانم همچنین اصلاًن می دانم خداوند در چه صورتی به بندگانش هرچندگناهکار وخطاکار عنایت می کند و دعاهای آنها را اجابت می نماید در واقع من خود آرزویی دارم ولی نمی دانم که خدا در چه صورت این خواسته من را اگر چه ممکن خیر هم باشد برآورده می کند یعنی برای برآورده شدن آن چه که نیاز است باید چه کار کردفقط ازخدا با چندکلام معمولی خواست یااینکه نه از طرفی من می دانم که خداوند بعد از توبه ازگناه وارد دلها می شود پس یک یهودی و یا یک کافر که روز سختی فقط خدا را نام می برند اگرچه در زندگیش گناهان زیادی هم کرده چگونه موردعنایتش است و چرا خداوند بدون توجه به گذشته وی آنچه می خواهدبرآورده می کند و آن شخص بعد از آن اجابت شاید هرگز خدار ا یاد ننماید و به گناهان خودادامه دهد همچنین من بحث تجانس با خدا را که فرموده بودید شنیدم اما در همین زمینه سؤالات زیادی دارم همچنین درمورد اینکه یک انسان مسلمان هرگزفریب نخواهدخورد من بعنوان یک دخترجوان مسلمان چگونه می توانم از حس مسلمان بودن خوداستفاده کنم تا بد را ازخوب شر را از خیرتشخیص دهم در صورتی که اغلب جامعه ما راگرگهای میش نماپوشانده است؟ این حس را چگونه باید در خودم جستجوکنم و تقویتش نماییم و ازشما خواهش می نمایم من را راهنمایی فرمایید که چگونه می توانم ازکلاسهای حضرتعالی و یا خانم رنگین کمان استفاده نماییم تا اینکه جوابی برای سؤالاتم بیابم وازبیانات حضرتعالی مستفیذشوم شایدگمشده خود را در کلاسهای شما بیابم آقا استادمن بسیار از این دنیا وانسانهایی که همش به فکرآزارهم هستند خسته ام ،اینقدرخسته که حتی یارای روبروشدن با آنها را هم ندارم و خواهشمندم یاریم کنید تاب یش ازاین درغفلت نمانم از خداوندمتعال می خواهم به شماسلامتی و طول عمرعنایت نمایدتار اهنمایی باشید برای یکی مثل من که بعد سالها نماز و آشنایی باخدا احساس می کندگمشده و راهی جز پیمودن طریق فیلسوفی چون شما نداردخیلی ازشمامتشکرم.
ن.ق
تاریخ : ۰۸ شهريور ۱۳۸۵
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۲۰ شهريور ۱۳۸۵
خانم ن.ق از اینکه به این سایت راه یابیدید، خود توفیقی است برای حضرتتان. و پیداست که درون شما، شعله هایی برای دین و حقیقت و کمال سرک می کشند. چون سوالها یتان متعددند و هر کدام جوابی بس طولانی و زمانی بسیار در فراغت سخن ضرور و لازم است، از عموم آنها فعلا می گذریم. به دو موضوع از سوالهای شما اندکی جواب داده می شود. موضوع اول: آن نیست که بشر بخواهد او را، یعنی خدا را، از این سوی و آن سوی پیدا کند، نه. حضرت حق، خود فرمود: به آفریده هایمان از رگ گردن آنها نزدیک تریم. یعنی او هم در علو است و هم در سفل است و هم در چپ است و هم در راست و هم در خون است و هم در مغز است و هم در استخوان و هم در قلب. و فیض او لحظه به لحظه روان. نه لحظه لحظه من ناتمام گفتم، دائما در جریان، همانند شهدی که بلاتشبیه در شکر است و نوری که در خورشید است و حرکتی که در جو و زمین است و حرارتی که در آتش است. اینها دائما روان انند. و او کارهایش شرطی نیست که کسی که او را نام نبرد، از فیض منع اش کند، نه. او فیض اش لبریز، آنکه می خواهد فیض را بگیرد، چگونه باید بگیرد؟ این اول بحث است. پس با این بیان چه موحد یا غیر موحد، زیر پوشش فیض اویند، نحوه دریافت ها از انسان متفاوت اند. این جواب کلی که به یکی از سوالهای اخیر داده شد. و اما هرآنگاه بخواهید از نوارها و کلاسها و رساله ها که در مسیر تفسیر قرآن کریم، و فلسفه و حکمت و عرفان عقلیة صدرایی بهره ور گردید، بهتر آن است که شما عضو این سایت گردید، یا انشاءا... در ایام ماه رمضان به هر کیفی شده، با یکی از صحابه درسی آشنا شوید تا بهترین شیوه را به شما ارائه الطریق بنمایند. و انشاءا... در این شیوه های علمی و روحانی و معنوی موفق باشید.
پ

ارتباط بین پاداش و کیفر انسان در دنیا و آخرت - نعمت و نقمت

959
با عرض سلام خدمت استاد ارتباط بین پاداشها و عقوبتهای اعمال و رفتار انسان در این دنیا و آخرت چیست؟ فرق بین نعمت و نقمت چیست؟
مریم رحیم زاده
تاریخ : ۰۵ شهريور ۱۳۸۵
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۱۱ شهريور ۱۳۸۵
بین پاداش و کیفر ارتباطی نیست. این هر دو مثبت و منفی اند. چون مثبت و منفی از اضدادند و اضداد ربطی با هم ندارند ولی مبین هم اند و نه ارتباط با هم. آری کیفرها از همان نقمت ها و عصیان هاست، حالا این عصیان اندک یا عصیان متوسط یا عصیان کبیره. پس در حقیقت اینگونه باید گفته شود، عصیان و کیفر به هم مرتبط اند. از عصیان کیفر پدید آید، کیفر یعنی نفرتهای گوناگون. و از زیبا عمل ها پاداش ها بروز پیدا می کنند و آیات قرآن کریم هم به همین معانی مشعرند و فلاسفه و حکما هم نظر حتمی شان همین است که از زیبا عمل ها به پاداش ها رفتند. یعنی ربطشان به هم است و از عصیان ها عقوبت و کیفر پدید آید. البته این عقوبت و کیفر گاهی در این جهان ناسوتی است که انسانی که عمل زشت انجام می دهد، درونش پر از اضطراب است و حتی اگر به جوانب و جوانح رفتار او هم کسی آگاه نباشد، ولی درون پر از وسوسه و اضطراب و ناشکیبا. این خود عقوبت و کیفر است. حال، در جهان دگر و در جهان متافیزیک و در جهان محشر به چه صورت باشد، آن هم به نوعی حتمی تر و قوی تر. و آنکه زیبا عمل انجام می دهد، آرامش خاطر و شادی درون در این جهان برایش ایجاد می شود و در جهان دگر به پاداش های فوق العاده نائل خواهد شد. پس ما به مجموع سوالات شما، تا آنجایی که لازم بود جواب را دادیم، انشاءا... موفق باشید.
پ

سپاس

960
باعرض سلام خدمت جناب استاد از لطف و عنایت شما نسبت به خود و همکلاسیهایم ممنون می باشم ضمناً اعیادشعبانیه را به حضورتان تبریک می گوییم .ازاینکه به ایمیل قبلی من جواب دادید بی اندازه سپاسگذارم. لطف و عنایت خداوندگارشامل حالتان شود.
شهربانو شعیری از ایوانکی
تاریخ : ۰۵ شهريور ۱۳۸۵
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۱۱ شهريور ۱۳۸۵
بار دگر هم از شما و از همکلاسی های و استاد معظم شما، سپاس گذار هستیم.

سوالات خود را بپرسید

سایت اینترنتی فیلسوف متاله استاد سید علی موسوی پاسخگوی پرسشهای فلسفی، حکمی و عرفانی شما می باشد.

توجه: در مورد سوالهای احکام، جهت اطلاع از آخرین استفتائات با دفتر مرجع تقلید خود در تماس باشید.