noor ostad
besmelah
کاربرمهمان خوش آمدید عضویت
English

پرسش و پاسخ | صفحه 167

۱۰۱۶
پ

اسم اعظم و جوابی که در روز الست داده شده است.

997
دو سوال از تفسیر آیه 26 سوره آل عمران : بفرمایید که اسم اعظم چیست که اینهمه به آن عنایت دارید و آن را در میم ) اللهم می دانید؟ مگر در آیه شریف قرآن نیامده است که در روز الست همه گفتند بله پس آمدن یا نیامدن و جواب دادن و ندادن چگونه مطرح می شود؟
رحیمی
تاریخ : ۲۹ ارديبهشت ۱۳۸۵
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۱۹ خرداد ۱۳۸۵
اسم اعظم حضرت باری را هم از دید ادعیه یعنی از بیان معصومین که با پوشش دعا فرموده اند هم در دعای کمیل در جاهای مختلف دارد و هم در دعای صباح امیرالمومنین علی (ع)، هم در صحیفه سجادیه مولانا سیدالساجدین و در جاهای دگر و همچنین در بیان قدیس رسول‌ا... بارهای بارها به حالت تکرار از اسم اعظم یاد شده و همچنین عموم از عرفا، عموم از حکما که می‌خواستند حضرت حق را با بیان جدی فراخوانند با عنوان اسم اعظم بوده و در اینحال ما تابع امامان ایم، یعنی در بیان یا تکرار یا حضرت حق را به اسم اعظم فراخوانیم از خودمان نیست و ما از پیامبر گرامی مان، از امامان معصوم مان در این مورد تبعیت می کنیم. پس علت اینکه به اسم اعظم احترام فراوانی داریم همین است که پیرو بیان معصومین مان هستیم. منتهی چگونه اسم اعظم را باید تعبیر نمود، در اینجا روایات عدیده است. بعضی برآنند اسم اعظم را جز رسول ا... کسی نداند. بعضی برآنند اسم اعظم از اسرارا... است. و بعضی از بزرگان مذهب اینگونه گفته اند که هر اسمی که حرف اول و آخر آنرا بردارند، معنی در او عوض نشود مانند کلمة ا...، الف و ه آخر او را بردارند باز هم معنی در او همان است که با این حروف است و بعضی گویند اسم قدیس فاطمه(س) که اگر دومش که الف باشد و ه آخر که ه غیر ملفوظ است همان «فًطًم» معنی فاطمه را می دهد. و این تا جایی که من اطلاع دارم اسم اعظم از اسرار است. پس اینکه ما و یا دیگران این اسم را معظم می شمارند از این گفته هایی است که بیان نمودیم. اما اینکه حضرت عالی عالم ذر یا عالم الست یا عالم جبروت را نام بردید این ارتباط به اسم اعظم ندارد. این ربطش به فطرت انسان است. آن فطرت توحیدی که فرمودند «فطرة ا... التی فطر الناس علیها لاتبدیل لخلق ا...» عالم جبروت یا به قول شما عالم الست یا عالم ذر که اینها در متن قرآنند بیان شده، خکایت از این فطرت توحیدی دارد، فطرت توحیدی یک جهانی برای خودش دارد که مربوط به عینیت توحیدی هر انسان است ولی اسم اعظم حالت دعا و ذکر و التماس و ارتباط با حق است، آن کجا و این کجا؟! 
پ

علم امام

998
با سلام خدمت حضرت استاد. سوال من در خصوص احاطه ائمه اطهار علیهم السلام به موضوعات و معارف دنیاست: آیا ائمه علیهم السلام به صورت ذاتی به همه علوم واقف اند و حتی نیاز به کوچکترین تحقیقی نداشته اند. اگر این چنین است این آیا به واسطه مقام عصمتشان بوده است؟
طلیعه داداشی
تاریخ : ۲۵ ارديبهشت ۱۳۸۵
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۱۹ خرداد ۱۳۸۵
با سپاس از شما که عنایتی به این گفته ها افکندید، راجع به علوم امامان، بله ممتازیت امامان معصوم از علم آنها بوده و علم آنها علم لدّنی است یعنی علم خودآگاه. یعنی آیا کلمه خودآگاه به ظاهر و باطن شناخته می شود؟ جواب آن است که مشکل است ولی مثالش این است که هر انسان از حس ششم یا نیروی بنطاسیه به عقیده فلاسفه گاهی یک چیزهایی را می فهمد بی آنکه کسی به او تذکر دهد. که به اصطلاح حس ششم تعبیر شده و در علم تعبیری دیگر. امامان معصوم مطلقا بر این علوم آگاهی داشتند و از نیروی اشراقی بهره ور بودند و هستند. اگر اینگونه هست که یقینا هست چه فرقی با علم خداست؟ جواب آن است که علم خدا را خود داند و خود یابد ولی علم امامان از سوی حق به آنها عنایت شده است. با این مقدمه ایشان به همه علوم مایری و مالایری اعم از علوم مادی و معنوی بی آنکه معلم را ببینند و از کسی فراگیرند آگاهی داشته اند و این رکن ولایت است.
پ

تفسیر سوره حمد

999
با عرض سلام و خسته نباشید.خواهشمندم تفسیر سوره مبارکه حمد را برای من ارسال فرمایید. با تشکر
خلیل عصار
تاریخ : ۲۱ ارديبهشت ۱۳۸۵
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۰۹ خرداد ۱۳۸۵
با تشکر از شما یک سلسله از مبانی فلسفی، حکمی و عرفانی در متن سایت روانه می کنیم به احتمالی مشاهده نموده باشید. اما در صورتی که اصل درس اعم از تفسیر قرآن یا اسفار ملاصدرا را که مشتاقید، چون نیروهای متعدد باید در آن فعالیت نمایند، لذا لازمه اش ارسال هزینة آن است. در صورتی که مایل باشید در تماس بعدی به شما توضیح داده خواهد شد.
پ

سپاس

1000
به نام یگانه هستی بخش من حمیده علیزاده دانشجوی ترم 4 رشته بهداشت خانواده دانشگاه علوم پزشکی تهران هستم که با راهنماییهای استاد محترم سرکار خانم گرمابدری با این سایت آشنا شدم و مطالب جدید و تازه ای را یاد گرفتم و دریچه ای جدید در زندگی من باز شدکه بر خود لازم دانستم صمیمانه از شما استاد محترم و تمام عزیزانی که با شما همکاری می نمایند تشکر نمایم و برایتان آرزوی طول عمر،سعادت و سلامت دارم.
حمیده علیزاده
تاریخ : ۲۰ ارديبهشت ۱۳۸۵
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۰۲ خرداد ۱۳۸۵
خانم علیزاده از اینکه شما از پدیده های علمی این جایگاه تا حدی بهره ور شدید, مسرور و از احساستان سپاسگذار. موفق باشید.
پ

کنترل نفس و حرکت قسری

1001
چگونه نفس را کنترل کنیم؟ سئوال دوم: منظور از حرکت قسری چیست و به چه حرکتی گفته می شود؟ در ضمن از ارائه مطالب عرفانی و پر محتوی درسایت صمیمانه تشکر می کنم.
آمنه یحیایی
تاریخ : ۱۷ ارديبهشت ۱۳۸۵
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۲۰ ارديبهشت ۱۳۸۵
با تشکر. نفس آن نیست که شما کنترلش نمایید، نفس از یک جهان لایتناهی است و در ک جهان لایتناهی. این انسان است که باید از شعبات نفس قدسی که جهتی به حق متصل است و جهتی به عینیت انسان بهره ور گردد و بس. هدف از حرکت قسری: اصطلاحی است بین فلاسفه نه حکما. حرکت قسری عبارت است از موجودی که از خود به سویی خیزش ندارد ، با جبر خیزش دارد. مانند توپ فوتبال که به هر نسبت قدرت در او قوی تر باشد، حرکت در او بیشتر است. و هر آنگاه سلب جبر و قدرت از او شد، بی تحرک خواهد شد. اما تحقیق این زمانی بیشتر و بیانی بیشتر لازم دارد. از مجموع گفته های شما قدردانی می شود و توفیق شما را درخواست داریم.
پ

سپاس جهت انجام امور سایت

1002
از تمام عزیزانی که در برپایی این سایت تلاش می کنند متشکرم مریم نجفی مقدم دانشجوی سرکار خانم گرمابدری رشته پرستاری
مریم نجفی از دانشجویان خانم گرمابدری
تاریخ : ۰۹ ارديبهشت ۱۳۸۵
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۲۰ ارديبهشت ۱۳۸۵
ما و هیئت تحریریه هم از توجه شما در این سایت سپاسگزاریم.

سوالات خود را بپرسید

سایت اینترنتی فیلسوف متاله استاد سید علی موسوی پاسخگوی پرسشهای فلسفی، حکمی و عرفانی شما می باشد.

توجه: در مورد سوالهای احکام، جهت اطلاع از آخرین استفتائات با دفتر مرجع تقلید خود در تماس باشید.