noor ostad
besmelah
کاربرمهمان خوش آمدید عضویت
English

پرسش و پاسخ | صفحه 169

۱۰۱۶
پ

آیا خدا بندگانش را عذاب می کند؟

1009
سلام آقای استاد موسوی سال نو مبارک باد جناب استاد من همیشه تو کتابها خوانده ام که خداوند هیچوقت بندگانش را بیشتر از ظرفیتشان عذاب نمی دهد ولی من توی زندگیم ازخلق خدا خیلی بدی دیدم و هر بار فقط شکایت پیش خدا بردم اماخدا انگار من را از یاد برده و یا صدای من را نمی شنود دوستش دارم خیلی ولی از بس که بهم بدی می کنند از صبرش از اینکه صدایم رانمی شنودخسته شدم امشب ازشما خواهش می کنم به من بگوییدچه کارکنم و آیا این درسته که خدابندگانش را عذاب می دهد چون اونها را دوست دارد؟ آیا واقعاً اینگونه است پس آنهایی که او دوست ندارد در آسایشند من از خدا سعی می کنم چیز نامعقولی نخواهم ولی او نمی دانم چرا با من اینگونه است؟ و همچنین برای من دعاکنید شایدخدا به دعای عارفی مثل شما ترتیب اثر دهد و مرا لز شر این آدمهای بدنجات دهد ازشما بی نهایت متشکرم.
ن ق
تاریخ : ۰۱ فروردين ۱۳۸۵
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۰۸ فروردين ۱۳۸۵
با تشکر از حضرتعالی و بیانتان. در این سوال شما 4 محور نمایان است. محور اول آن فرمودید: اینکه شما در کتابها خواندید، خداوند بندگانش را پیش از اندازه عذاب نمی دهد. همه این نوشته ها غلط است. حضرت حق، حق است، فیض است، مهر است، رحمت است، غفران است، رزاق است، وهاب است. اینها محال است که عذاب که خود حکایت از نفرت دارد بروز بدهند. چون حضرت باری مطلق فیض است، عذابی از او صادر نمی شود. انسان است که خود وسیله عذاب خود می شود. کی؟ آنگاه که به جهل خود اقدام کرد هر جاهل در عذاب است. آنگاه که به آزار دگران اقدام کرد در عذاب است. کی؟ آنگاه که به سوی کمال آرامش راه نیافت، آنگاه در عذاب است. پس عذابها از خدا نیست از خود انسان است و بس. دو چیز را همین انسان جاهل اگر حل کند، به عذاب نخواهد رسید. 1) زبانش را بربندد 2) توقع اش را از دگران بکاهد تا در آرامش باشد. اینکه خدا مرا از یاد برده بی معنی است. باید بدانید همگان در دیدگاه حضرت اله مساوی اند حتی آنهایی که یک نوبت هم در همه عمرشان نام خدا را نبرده اند اما قصور و کوتاهی و دوری از حضرت حق موجب می شود که خویش را در دائره فراموشی یا دوری از حق به حساب آورد. باز هم خود انسان مسئول است نه حضرت حق. جمله ای که گفتید درست است خدا بنده اش را عذاب می دهد؟ خیر؛ خیر؛ ابدا جواب این را در سطر اول دادیم. اما موضوع دعا: انسان کاره ای نیست هر کس باید خویش برای خویش دعا کند. آه صاحب درد را باشد اثر در هر حال امید توفیق برای شما داریم.
پ

دیدگاه سید جلال الدین آشتیانی

1010
حضرت استاد با سلام و آرزوی موفقیت از جنابعالی خواهشمندم در زمینه دیدگاههای مرحوم سید جلال الدین آشتیانی در خصوص مسائل عام فلسفی اینجانب را راهنمایی فرمائید.
محمد باقری
تاریخ : ۲۶ اسفند ۱۳۸۴
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۰۲ فروردين ۱۳۸۵
با سپاس از نظر و دیدگاهتان، شخصیت ایشان یعنی استاد آشتیانی یک فیلسوف معتقد و متدین و به مبانی توحید، نبوت، ولایت پایبند و اصول فلسفه شخص ایشان از همان نظرات تاله بود. یعنی همّ ایشان بر آن بود که توحید و نبوت و ولایت و عصمت را از دید تحقیق طالبانش بیایند و اکثر شاگردانی که به محضر ایشان مشرف می شدند، توصیه های مکررشان این بود که همه مبانی حقیقی را از گذر یا جدول قرآن کریم و تفاسیر قرآن و مبانی روایات و احادیث و منابع فقهی تشیع با توجه یه امور فلسفه و حکمت و عرفان عجین نموده و از این گذر به توحید و نبوت و ولایت نزدیک شوید و این گفته های ما در اکثر یادداشتهایی که از ایشان بجای مانده حکایت دارد و ما آنچه از نظرات یا نوشته های ایشان دریافت نمودیم همین است و همین. ایشان همشان بر این بود که باید درون نسل بشر بخصوص دانشمندان را از فلسفه تأله پر نمود این انموذجی است از روش علمی و فلسفی معظم له که درود حق به روان مقدسش ریزش خواهد نمود. و شما موفق باشید. (در ضمن ایمیل ارسالی شما درست نمی باشد. لطفا با آدرس ایمیلتان؛ ایمیلی به آدرس info@ostad-mosavi.com ارسال نمایید)
پ

موسیقی

1011
نظر ایشان در خصوص موسیقی سنتی ایران
بی نام
تاریخ : ۲۸ بهمن ۱۳۸۴
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۳۰ بهمن ۱۳۸۴
بحث موسیقا یکی از مباحثی است که باید تحقیق و کاووش فراوان شود به همین مبنا و دلیل آنچه در جهان هستی هستند، در درون آنها نیروی موسیقا حاکمند که حکایت از راز و رمز خالقی دارند؛ هرآنگاه هر صوتی و هر ریتمی که از جسم و ذاتی خیزد خود ذکر است و خود ابراز هستی خویش را به صاحب هستی ارائه می دهد.
پ

سپاس

1012
با اینکه فقط لیاقت حضور در 3 جلسه را داشتم به اندازه اقیانوسی مطلب ارائه شده را دریافتم حال اینکه اگر از ابتدا حضور می یافتم به حق که ماورایی مطلب دریافت می کردم که متاسفانه نشد. از استاد عزیزمان کمال تشکر و سپاس را دارم همین طور از سرور عزیزم سرکار خانم رقیه رنگین کمان که در این 3 روز که در بحث ایشان حضور داشتم حقیقتا استفاده کردم.
بی نام
تاریخ : ۲۸ بهمن ۱۳۸۴
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۲۸ بهمن ۱۳۸۴
از اینکه متوجه هستید که نوارها اعم از کاست یا ویدئو و گفته ها از منابعی بسیار والا و برجسته استفاده شده و دریابیدید که حظ آن تا چه حد است، از این درک قدیس شما سپاس داریم. علاوه بر اینکه توانستید ممیز این نکته ها باشید خود نشانه ای هم از همت و اراده شماست و هم از ادراکات عالیه. از اینکه 2 تن از دوستان فاضل شما ابراز رضایت و تاثیر گذاری از حضور در این جلسه نموده اند خود نشانه بارزی است که معنویت و کمالات هم در عینیت شما و هم در حضور آنان حاکم. (تاریخ ارسال بهمن 1384)
پ

چشم زخم

1013
بسم الله سوال از دکتر داریم در مورد چشم بد و دعا نوشتن بر علیه افراد که با توجه به ذکر ماشاالله لا حول و لاقوت الا بالله خرافات به نظر می آید. نظر شما؟
بی نام
تاریخ : ۲۸ بهمن ۱۳۸۴
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۳۰ بهمن ۱۳۸۴
با سپاس از اینکه این موضوع را پرسش نمودید گاهی اینگونه است که انسان نفس دعا را هدف دارند، نفس دعا یعنی رازی است که بین خلق و خالق است و این مقدس. یعنی فلسفه دعا برای آرامش یک انسان با وجدانیات و حقائق است. این نامش دعاست و مقدس. هم در متن قرآن کریم سفارش شده و هم در متن روایات و هم از دید عقل و هم از سیره اولیاء ا... که یکی از گذرهایی که امامان معصوم یا اولیاءا... ورود به سوی حق داشتند موضوع دعا و راز و ناز بوده است. پس سراسر نیت و اراده و بیان دعا مقدس. و آن جمله ای هم که اشاره شد ماشاء ا... این هم بیانش و ذکرش از هر جهت زیباست و رابطه بین خلق و خالق یا اظهار شکوه و عظمت زیبایان است. اما بر علیه کسانی از این دعا به هر عنوان چه کتبا یا قولا بهره وری گردد ما مدرکی در این باره نیافتیم.
پ

چرا از ابتدا در یک مکان جاوید به دنیا نیامدیم؟

1014
با آفریدگار و برنامه ریزی باری تعالی مخالف نیستم و جسارت چنین مرحله ای را هم به خودم نمی دهم ولی خواهش می کنم نقطه مجهول در ذهنم را جواب دهید که چرا وجود و بعد پایان و رفتن به سرای جاوید؟ چرا از ابتدا در یک مکان جاوید به دنیا نیامدیم؟ هر آنچه قرار بود باشد همانجا می بود پاداش و جزا هم با توجه به اعمال همان سرای فناناپذیر مشخص می شد؟ چرا؟
فاطمه بابایی
تاریخ : ۲۰ بهمن ۱۳۸۴
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۲۸ بهمن ۱۳۸۴
با تشکر از بیان شما که به نکته دقیقی اشاره نمودید این موضوع را ایرانشهری در یکی از نظراتش و جمعی دگر گفته اند که چرا حضرت باری بشر را کامل نیافرید؟ و شروع او را از اسپرم و اوول و دوران طفولیت و دوران تازه جوانی و جوانی و نیز کمال او را به همین نسبت قرار داده؛ بهتر آن نبود که آغاز آفرینش بشر را در حد کمال قرار دهد؟ این پیکره اشکال ایرانشهری است. ولی جوابی که ما برای ایشان و شما داریم بر حضرت حق این است: اگر حضرت باری همه را در حد کمال می آفرید نخستین اشکال جبر مطلق بود و ما جبر را تا حدی قبول داریم ولی کشش ها و تفکرات هر انسان با اختیار اوست.

سوالات خود را بپرسید

سایت اینترنتی فیلسوف متاله استاد سید علی موسوی پاسخگوی پرسشهای فلسفی، حکمی و عرفانی شما می باشد.

توجه: در مورد سوالهای احکام، جهت اطلاع از آخرین استفتائات با دفتر مرجع تقلید خود در تماس باشید.