noor ostad
besmelah
کاربرمهمان خوش آمدید عضویت
English

پرسش و پاسخ | صفحه 5

۱۰۱۶
پ

تکامل تدریجی

25
با سلام خدمت شما
من با مطالعه ی مقاله رد نظر تکامل تدریجی داروین و هم چنین مقاله ای دیگر در این باب دچار تناقضی شدم چون در آن مقاله گفته شده داروین در کتابش هیچ وقت بیان نکرده که ما از میمون ایجاد شده ایم،فقط گفته که جد مشترک داریم و اینکه بنده با مطالعه مقاله رد نظر تکامل تدریجی داروین این سایت با اینکه در بعضی موارد قانع شدم ولی حس میکنم یک طرفه به موضوع نگاه شده و بعد علمی این بحث خیلی کم به چالش کشیده شده و میخوام بدونم آیا میشود از باب خود علم زیست شناسی این قضیه را رد کرد!؟
از شما استاد گرامی به دلائلی خواهشمندم کمی زودتر پاسخ سوالم را دریافت کنم.باتشکر
سمانه ابویی
تاریخ : ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۶
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۳۰ تير ۱۳۹۶

با سلام خدمت شما. هر چند فاصله زمانی بین پرسش شما و پاسخ ما خیلی زیاد است و امکاناً دیگر جنابعالی منتظر پاسخ این پرسش نیستید اما با پوزش از تاخیر پاسخ را در سایت می گذاریم تا ان شاء الله شما و دیگران در زمان لازم از آن استفاده کنند. 
اکثر مقاله هایی که دربارة تکامل تدریجی تنظیم شده حاکی از این است که داروین به تکامل تدریجی موجودات معتقد بوده و می گوید انسان و میمون در نیاکان مشترک اند اما هدف از این وجه اشتراک چیست جای بحث دارد. نکته مهم این است که باید بدانید که این سایت فلسفی است و از گذر تکامل ماده و مجرد پیرامون این موضوع بحث نموده است نه از گذر علم ژنتیک و زیست شناسی. 
علم امروز می گوید ممکن است بر اثر تغییر آب و هوا و عارضه هایی که بر فرق انسان بعد از صدها و هزاران سال وارد می شود، بسیاری از خصوصیات او عوض شود؛ فلسفه می گوید آری، هر چند نیروی حیوانیت در انسان است اما ذات انسان یعنی مجردات او (روح، نفس، عشق، مدرکات و...) هیچگاه عوض نخواهد شد. 
اما پرسشی که در اینجا مطرح می‌شود این است که آیا ممکن است انسانی که دو تا پا دو تا دست و هیکل اینگونه دارد برای ده میلیارد سال دیگر به علت آب و هوا، نوع تغذیه، مواد تزریقی و... تغییری پیدا کند؟ آیا صد میلیون سال دیگر غذای مردم همین غذا خواهد بود؟ هنوز زیست شناسان نتوانسته اند اثبات کنند که در طول ده میلیون سال مثلا موشی اسب شده باشد یا میمونی انسان شده باشد. آری، ممکن است موش، خرمایی یا قوی ‌شود اما ممکن نیست تغییر نوعیت بدهد. بر اساس تحقیقات ژنتیک جدید که در بعضی کشورها انجام شده تمام تئوری های تکامل موجودات «ذهنیت بشر» بوده و همگی مردود شناخته شده است.  
یک تحقیق علمی از دانشمندان و محققان نیز نشان می دهد که اسکلتی از یک انسان که متعلق به یکصدهزار سال قبل می باشد بدست آمده که وقتی در آزمایشگاه ها DNA آن را با DNA میمون هایی که گفته می شود اجداد انسان فعلی هستند مقایسه کردند هیچ شباهتی وجود ندارد بنابراین فرضیه تکامل اساساً غلط بوده و مردود است. باز هم تأکید می شود که این سایت قصد ورود از نظر علمی و تخصصی به این موضوع را نداشته و ندارد. 
این پاسخی است که ما از نظر فلسفی مد نظر داریم حال اگر بخواهید واقعیت بیان داروین و امثال وی را بدانید یا اگر بخواهید موضوع را از گذر ژنتیک و علم زیست شناسی بررسی کنید می توانید به سایت های دیگر رجوع کنید زیرا چنانی که بیان شد این موضوع را چه داروین یا دیگران مطرح کرده باشند دغدغه این سایت بحث بر اصل موضوع است چون ارتباط به اصل معاد و بسیاری از حقائق دینی ما و شما دارد.  
منبع رساله های درسی فیلسوف متاله استاد موسوی 

پ

سپاس

26
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمد لله الذی جعلنا من المتمسکین بولایة أمیر المومنین علی بن أبی طالب علیه السلام
شکر و سپاس خدایی را که والاترین نعماتش و اوج رحمتش را بر ما عنایت فرمود و محضر قدیس استادی والا مقام را روزیمان قرار داد تا معنای حقیقی عشق به ولایت مولانا أمیر المومنین علی علیه السلام را با جان جان در یابیم و با نفس گرم استاد، عشق و ارادت به مولاتنا فاطمة الزهرا سلام الله علیها که به بیان مولانا الحسین علیه السلام ؛ « اصل زیبایی های عالم مادرم فاطمه است » ، غوغایی در دل هامان به پا کرد.
و همه این معظم ها را مدیون زحمات و عنایات بی دریغ حضرت استاد هستیم که شمع وجود گهربارشان می سوزد تا عالمی را روشنی بخشد.
سر به خاک سر کوی تو نهد جان، ای دوست
جان چه باشد که فدای رخ زیبا نشود؟
حسین رمضانی
تاریخ : ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۶
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۰۱ خرداد ۱۳۹۶

با سلام

متن ارسالی شما خدمت معظم له قرائت گردید.

موفق باشید. 

پ

آموزش مجازی

27
سلام خسته نباشید، می خواستم در مورد اموزش مجازی مقدماتی فلسفه راهنمایی بفرمایید.
مهدیه بختیاری
تاریخ : ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۶
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶

با سلام

پاسخ شما از طریق ایمیل و تلگرام داده شده است.

اگر در زمینه خرید دروس راهنمای لازم دارید در تلگرام پیام بگذارید جوابگو هستند. 

پ

حجاب های درونی

28
چه جوری می توانیم حجاب های درونی رو از بین ببریم؟؟و چطور جزو گرو آمنوا قرار گیریم؟؟
نگارزارع
تاریخ : ۲۸ فروردين ۱۳۹۶
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۰۱ تير ۱۳۹۶

با سلام و عرض پوزش از تاخیر در پاسخ به پرسش شما

بحث پیرامون حجاب‌ها و غبارهای درونی بسیار مفصل است که حضرت استاد معظم در رسائل مختلف تفسیری و فلسفی به آنها پرداخته اند. اما اگر بخواهیم به طور اجمال بیان کنیم، باید بگوییم هر انسانی بر فطرت توحیدی پاک و مطهر آفریده شده است. ولی در درون او میل‌های ناقص، قوای سبعی و شهوانی وجود دارد که همین ها اگر در حد تعادل باشد جهت خیر دارد ولی اگر از حد تعادل خارج شود سبب غبار و تاریکی دل می‌شود. تمام سیر و سلوکی که عرفا به سالکین دستور داده اند آن است که از آنها رفع حجاب شود. ذِکر و ذُکر، خضوع، توکل، رضا، تسلیم برای رفع حجاب است هر چقدر حجاب‌ها بر طرف گردند، قدم سالک به سوی یار نزدیکتر می‌شود.

اما برای برطرف شدن حجابها بهتر آن است نگاهی مجمل به علل ایجاد آن داشته باشیم:
1. گاهی منشاء غبارهای درون مربوط به قبل از میلاد طفل است که توسط والدین یا نسل های گذشته در انسان ایجاد می شود که بعد از بلوغ اگر در جدول درست و تحت رشحات فیض الهی و زیر نظر استاد حکیمی قرار بگیرد، می‌تواند کم کم این کاسة دل را از غبارها خالی کند. 
2. اما اگر این تاریکی از خوردن غذای نجس یا حرام (آن هم نادانسته و از روی غفلت) باشد، باید حداقل یک اربعین مراقبه کند تا اثر این غذا از بین برود. 
3. و مرحله سوم اگر این تاریکی کاسه دل از محیط و اجتماع باشد، توصیه می‌شود کاری کند که تاثیر قرآن، معنویت و علم و کمال بر او بیشتر از تاثیر اجتماع باشد تا محیط و اجتماع نتواند بر او تسلط پیدا کند زیرا انسان مصمم می تواند مغلوب تأثیر سوء اجتماع نشود. 

با توجه به رعایت این نکات اگر خدایی نخواسته این انسان خواست به سوی باطل میل پیدا کند، نهیبی از درون به او داده می‌شود که به راه خطا نرود.

منبع: رساله های تفسیری و فلسفی فیلسوف متأله، استاد علامه سید علی موسوی


پ

علاقه به آرا استاد موسوی

29
بسم الله الرحمن الرحیم
عرض سلام و آرزوی صحت و سلامت کامل خدمت استاد گرانقدر و هم ولایتی مان جناب دکتر موسوی بزرگوار. بنده در دوران دبیرستان که در کبودان بودم مسیر مسجد تا منزل را همراه این بزرگوار که نگین آن دیار هستند می پیمودم. بسیاری از گفته های ایشان در حال حاضر (که هیات علمی انیستیتوی علوم اعصاب و رفتار دانشگاه علوم پزشکی درتهران هستم) درک می کنم و به صورت خاص تاکیدم بر قدرت علمی استاد است(بماند جاذبه ی معنوی ایشان). آرای منطبق بر فطرت شما، چراغی است که مخصوصا در دوران کنونی هر روز باید به آن مراجعه شود.
از گردانندگان خوش ذوق و سلیقه ی وب سایت بی نهایت متشکرم. زحمت شما در امر گسترش دانش بسیار بسیار حیاتی و مهم است.
محمد حسین ضرغامی
تاریخ : ۱۵ اسفند ۱۳۹۵
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۲۶ اسفند ۱۳۹۵
با سلام
متن ارسالی شما خدمت معظم له قرائت گردید.
موفق باشید.

پ

احتساب بسم الله الرحمن الرحیم به عنوان آیه

30
با سلام و عرض ادب، خدمت استاد وارسته یگانه دنیای تحقیق و علم دکتر موسوی،
در منابع تحقیقی و احادیث و روایات بیان شده است که بسم الله الرحمن الرحیم خود به طور مستقل یک آیه بیان می شود، ولی در قرآنهایی که امروز در دستمان است فقط در سوره حمد برای این آیه مبارکه به طور مستقل شماره درج شده است ... و در مابقی آیه اول محسوب نشده است.. لطفا علت را بیان بفرمایید. با تشکر
ملکتاج بروجردی
تاریخ : ۲۵ بهمن ۱۳۹۵
ج
نام پاسخگو: فیلسوف متاله استاد موسوی
تاریخ پاسخ: ۲۰ فروردين ۱۳۹۶
بسمه تعالی
در میان دانشمندان و علماء شیعه اختلافی در این مسأله نیست که «بسم الله الرحمن الرحیم» جزو سوره مبارکه حمد و همه سوره های قرآن کریم است. برای رسیدن به پاسخ این سوال خوب است به تفاسیر مراجعه بفرمایید تا با دیدگاه های مختلف آشنا شوید. 
به طور مثال حضرت ملامحسن فیض کاشانی(اعلی الله مقامه) در جلد اول تفسیر صافی خود در ذیل شرح سوره مبارکه حمد صفحه 82 استناد به این حدیث فرموده اند: «و فی العیون عن أمیر المؤمنین علیه السلام: أنها من الفاتحة و أن رسول اللَّه صلّى اللَّه علیه و آله یقرؤها و یعدها آیة منها و یقول فاتحة الکتاب هی السبع المثانی»
در عیون الرضا خبری از قول حضرت علی (ع) نقل شده که می فرمایند: جملة «بسم الله الرحمن الرحیم» از فاتحه است. (یعنی این آیه جزو سوره مبارکه است.) و حضرت رسول(ص) «بسم الله الرحمن الرحیم» را هم تلاوت می فرمودند و هم جزو آیه حساب می کردند. (این بهترین مدرک است.) 
حضرت آیت الله بروجردی و مراجع عالی قدر شیعه نیز متفقاً «بسم الله الرحمن الرحیم» را جزو آیه می‌ دانند. به همین دلیل است که سوره مبارکه توحید را می توانند برای نماز آیات بخوانند (چون با آیه «بسم الله الرحمن الرحیم» پنج آیه می شود.) ولی شخصیت هایی که «بسم الله الرحمن الرحیم» را جزو سوره قبول ندارند می گویند در نماز آیات باید سورة قدر خوانده شود. 
در برابر عده ا ی از علمای اهل تسنن برآنند «بسم الله الرحمن الرحیم» برای زینت سوره است. ولی معظم له می فرمایند همین بیان حضرت علی (ع) برای ما کافی است. حتی ما برآنیم در سوره مبارکه توبه نیز که با لفظ «برائت» شروع می شود و ظاهرش بسم الله را نشان نمی دهد، در همان حرف (ب) نیز حقیقت عینیت بسم الله نهفته است. احادیثی نیز در اصول کافی از امام صادق (ع) و امام باقر(ع) روایت شده که هرگاه کتابتی می شد یعنی آیه هایی از آسمان نازل می شد «بسم الله الرحمن الرحیم» در اول آنها بوده است...
ان شاء الله خودتان مراجعه و تحقیق کامل در این زمینه بفرمایید.  
< 1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  ... > >> >>|

سوالات خود را بپرسید

سایت اینترنتی فیلسوف متاله استاد سید علی موسوی پاسخگوی پرسشهای فلسفی، حکمی و عرفانی شما می باشد.

توجه: در مورد سوالهای احکام، جهت اطلاع از آخرین استفتائات با دفتر مرجع تقلید خود در تماس باشید.